Pečené batáty
Jednoduchá a rychlá příloha, která je vhodná pro různé typy stravování. Lze ji použít jako přílohu také při nízkosacharidovém (low carb) stravování.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
- Evropská
- Lchf, low carb
- Paleo
- Primal
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
batáty, sladké brambory | 180 g |
kořenicí směs italské koření | 1 g |
sůl | 1 špetka |
olivový olej | 0,5 lžíce |
Postup přípravy
-
Omyté batáty nakrájíme na plátky silné cca 0,5cm. Nasypeme do mísy, okořeníme dle chuti , pokapeme olejem. Plátky poklademe plech vyložený pečícím papírem a dáme péct - cca 10minut, 200st.
-
Na batáty můžete použít jakékoli bylinky, které máte na zahrádce a s oblibou je používáte - tymián, dobromysl, česnek, apod.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů