Jednoduchá a rychlá příloha, která je vhodná pro různé typy stravování. Lze ji použít jako přílohu také při nízkosacharidovém (low carb) stravování.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Omyté batáty nakrájíme na plátky silné cca 0,5cm. Nasypeme do mísy, okořeníme dle chuti , pokapeme olejem. Plátky poklademe plech vyložený pečícím papírem a dáme péct - cca 10minut, 200st.
-
Na batáty můžete použít jakékoli bylinky, které máte na zahrádce a s oblibou je používáte - tymián, dobromysl, česnek, apod.
Makronutrienty
78%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 497 kJ | 936 kJ |
Kalorická hodnota | 119 kcal | 224 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,5 g
4,19 g |
36,7 g
7,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,95 SVJ | 3,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,03 g
0,613 g |
7,59 g
1,16 g |
Bílkoviny | 1,58 g | 2,98 g |
Sůl | 0,531 g | 1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů