PEČENÉ BATÁTOVÉ NOKY - LC

Veselé avokádo

Už jste zkoušeli nízkosacharidové batátové noky? Pokud nemáte rádi batáty, můžete nahradit jiným zeleninovým pyré :). https://www.facebook.com/LOWCARBSTYL/veselé avokádo

PEČENÉ BATÁTOVÉ NOKY - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
batáty, sladké brambory 300 g
mandlová mouka 150 g
sýr čedar, cheddar 100 g
vajíčka 1 kus
guma xantanová 0,5 lžičky
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Batát oloupeme, omyjeme, uvaříme v osolené vodě do měkka a rozmixujeme. V hrnci rozpustíme čedar a vmícháme batátové pyré. Mleté mandle smícháme s xantanovou gumou a vmícháme také do hrnce. Na mírné teplotě směs mícháme dokud se vše hezky nespojí. Nakonec sejmeme z plotny a vmícháme vejce (pozor ať směs není moc horká, ať se vajíčko neuvaří). Směs musí mít takovou hustotu, aby šla tvarovat sáčkem. Případně ji naředíme smetanou nebo zahustíme mletými mandlemi či xantanovou gumou.

  2. Směs tvarujeme na plech s papírem, použila jsem trubičku, která je z půlky hladká s výřezem dovnitř a na druhé straně se zoubky. Můžete tvarovat i hladkou trubičkou a vidličkou vytvořit rýhy, nebo směs jen rozetřít a po upečení vyřezat tvary. Pečeme na 150-160°C 15-20min (podle velikosti).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů