PEČENÉ BATÁTOVÉ NOKY - LC
Už jste zkoušeli nízkosacharidové batátové noky? Pokud nemáte rádi batáty, můžete nahradit jiným zeleninovým pyré :). https://www.facebook.com/LOWCARBSTYL/veselé avokádo
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
batáty, sladké brambory | 300 g |
mandlová mouka | 150 g |
sýr čedar, cheddar | 100 g |
vajíčka | 1 kus |
guma xantanová | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Batát oloupeme, omyjeme, uvaříme v osolené vodě do měkka a rozmixujeme. V hrnci rozpustíme čedar a vmícháme batátové pyré. Mleté mandle smícháme s xantanovou gumou a vmícháme také do hrnce. Na mírné teplotě směs mícháme dokud se vše hezky nespojí. Nakonec sejmeme z plotny a vmícháme vejce (pozor ať směs není moc horká, ať se vajíčko neuvaří). Směs musí mít takovou hustotu, aby šla tvarovat sáčkem. Případně ji naředíme smetanou nebo zahustíme mletými mandlemi či xantanovou gumou.
-
Směs tvarujeme na plech s papírem, použila jsem trubičku, která je z půlky hladká s výřezem dovnitř a na druhé straně se zoubky. Můžete tvarovat i hladkou trubičkou a vidličkou vytvořit rýhy, nebo směs jen rozetřít a po upečení vyřezat tvary. Pečeme na 150-160°C 15-20min (podle velikosti).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů