Pečené baby kuřátko se smetanovým bulgurem a houbami

To je Bašta

Když se nemůžete rozhodnout, jestli křidýlko, nebo stehýnko, tak zvolte baby kuřátko :-)

Pečené baby kuřátko se smetanovým bulgurem a houbami

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuře celé, baby 2 kusy
máslo čerstvé 1 lžíce
sůl 1 lžička
rozmarýn 2 snítky
cibule červená 1 kus
houby sušené, směs 1 hrst
smetana na vaření 250 g
bulgur pšeničný 1 hrnek
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Dvě kuřátka nasolte a do dutiny vložte snítku rozmarýnu. Položte je na pekáček vymazaný máslem. Kolem nasypte jednu najemno nakrájenou červenou cibuli a přidejte šálek namočených sušených hub i s vodou. Pečte dozlatova a kuřátka průběžně polévejte výpekem.

  2. Hotové maso vyjměte a do výpeku přilijte jednu smetanu na vaření a přidejte napůl uvařený bulgur. Nechte ho ve smetaně dovařit, dokud se tekutina do bulguru nevsákne. Nakonec dochuťte solí a čerstvým pepřem

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů