Pečené baby kuřátko se smetanovým bulgurem a houbami

To je Bašta

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Pečené baby kuřátko se smetanovým bulgurem a houbami

Když se nemůžete rozhodnout, jestli křidýlko, nebo stehýnko, tak zvolte baby kuřátko :-)

Postup přípravy

  1. Dvě kuřátka nasolte a do dutiny vložte snítku rozmarýnu.

    Položte je na pekáček vymazaný máslem.

    Kolem nasypte jednu najemno nakrájenou červenou cibuli a přidejte šálek namočených sušených hub i s vodou.

    Pečte dozlatova a kuřátka průběžně polévejte výpekem.

  2. Hotové maso vyjměte a do výpeku přilijte jednu smetanu na vaření a přidejte napůl uvařený bulgur.

    Nechte ho ve smetaně dovařit, dokud se tekutina do bulguru nevsákne.

    Nakonec dochuťte solí a čerstvým pepřem

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte