Když se nemůžete rozhodnout, jestli křidýlko, nebo stehýnko, tak zvolte baby kuřátko :-)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 snítky |
2 snítky |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
Do výpeku | |
250 g |
250 g |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Dvě kuřátka nasolte a do dutiny vložte snítku rozmarýnu.
Položte je na pekáček vymazaný máslem.
Kolem nasypte jednu najemno nakrájenou červenou cibuli a přidejte šálek namočených sušených hub i s vodou.
Pečte dozlatova a kuřátka průběžně polévejte výpekem.
-
Hotové maso vyjměte a do výpeku přilijte jednu smetanu na vaření a přidejte napůl uvařený bulgur.
Nechte ho ve smetaně dovařit, dokud se tekutina do bulguru nevsákne.
Nakonec dochuťte solí a čerstvým pepřem
Makronutrienty
36%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 697 kJ | 5 597 kJ |
Kalorická hodnota | 167 kcal | 1 338 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,4 g
1,1 g |
99,8 g
8,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,24 SVJ | 9,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,28 g
3,03 g |
50,4 g
24,3 g |
Bílkoviny | 15,8 g | 127 g |
Sůl | 0,885 g | 7,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů