Pečená zelenina z jednoho plechu

Žaneta Sládková, I feel GOOD

Zelenina je dobrá věc, to víme všichni, v zimních měsících ale často nemáme chuť ládovat se studenými saláty. Můžeme tedy zkusit její teplou variantu, která nás hezky zahřeje a nasytí.

Pečená zelenina z jednoho plechu

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
cuketa 1 kus
dýně Hokkaido 1 kus
batáty, sladké brambory 400 g
červená paprika 1 kus
žampiony čerstvé 8 kusů
dýňová semínka 100 g
olivový olej 1 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
sýr polotvrdý kozí 100 g
kořenicí směs italské koření 1 lžíce
bylinky čerstvé směs 1 hrst

Postup přípravy

  1. Na plech s pečícím papírem vyskládejte jednotlivé druhy nakrájené zeleniny. Pokud nechcete mít zeleninu po upečení příliš měkkou, nechte mezi jednotlivými dílky zeleniny rozestupy. Zeleninu bohatě zakápněte olivovým olejem a trochou citronové šťávy. Posypte hojně oblíbeným kořením. Výborné je třeba grilovací s česnekem nebo koření na zapékané brambory. Posypte čerstvými bylinkami, třeba tymiánem. Dejte péct do předehřáté trouby na cca 190 stupňů. Pečte zhruba 15 - 20 minut.

  2. Pokud nemáte tvrdší zeleninu na hodně malé kousky, můžete ji začít péci předem a ostatní přidat až zhruba po 8 minutách. Když už začne být zelenina hotová, posypte některé její části (brambory, batáty, cuketu) sýrem a vše semínky. A dejte ještě na cca 5 minut péci. Můžete zapnout gril svrchu, zelenina je pak hezky křupavá. Ideální je podávat zeleninu třeba s kvalitní Majovou, jogurtovým dipem s česnekem nebo například pestem ze sušených rajčat, ořechů, bazalky a ricotty.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů