Bezmasý lowcarb oběd či příloha, zeleninu dle sezóny.
Děkujeme Věře Husákové za krásný tip :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelenina | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
10 kusů |
10 kusů |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Dip | |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zeleninu(mimo brokolice) nakrájím na stejné kusy, žampiony na čtvrtky, ředkvíčky přepůlím, osolím, opepřím, poliji olejem a rukama promíchám.
-
Rozehřeji si troubu na 220°C a zeleninu peču 15 minut, přidám růžičky brokolice, promíchám a peču dalších 10-15 minut.
-
Dip - kopr si najemno posekáme, vše společně smícháme.
Makronutrienty
55%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 249 kJ | 2 111 kJ |
Kalorická hodnota | 59,5 kcal | 504 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,73 g
2,89 g |
57 g
24,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,673 SVJ | 5,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,31 g
0,533 g |
28,1 g
4,52 g |
Bílkoviny | 2,26 g | 19,1 g |
Sůl | 3,65 g | 30,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů