PEČENÁ ZELENINA S DIPEM

Oli

Bezmasý lowcarb oběd či příloha, zeleninu dle sezóny. Děkujeme Věře Husákové za krásný tip :)

PEČENÁ ZELENINA S DIPEM

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
červená řepa 2 kusy
cibule 1 kus
červená paprika 1 kus
zelená paprika 1 kus
ředkvičky 10 kusů
žampiony čerstvé 200 g
brokolice 1 kus
olivový olej 2 lžíce
sůl česneková 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
majonéza 1 lžíce
zakysaná smetana 2 lžíce
kopr čerstvý, koprová nať 1 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
sůl 1 špetka
chilli sušené mleté 1 špetka

Postup přípravy

  1. Zeleninu(mimo brokolice) nakrájím na stejné kusy, žampiony na čtvrtky, ředkvíčky přepůlím, osolím, opepřím, poliji olejem a rukama promíchám.

  2. Rozehřeji si troubu na 220°C a zeleninu peču 15 minut, přidám růžičky brokolice, promíchám a peču dalších 10-15 minut.

  3. Dip - kopr si najemno posekáme, vše společně smícháme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů