PEČENÁ ZELENINA S DIPEM
Bezmasý lowcarb oběd či příloha, zeleninu dle sezóny. Děkujeme Věře Husákové za krásný tip :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
červená řepa | 2 kusy |
cibule | 1 kus |
červená paprika | 1 kus |
zelená paprika | 1 kus |
ředkvičky | 10 kusů |
žampiony čerstvé | 200 g |
brokolice | 1 kus |
olivový olej | 2 lžíce |
sůl česneková | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
majonéza | 1 lžíce |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Zeleninu(mimo brokolice) nakrájím na stejné kusy, žampiony na čtvrtky, ředkvíčky přepůlím, osolím, opepřím, poliji olejem a rukama promíchám.
-
Rozehřeji si troubu na 220°C a zeleninu peču 15 minut, přidám růžičky brokolice, promíchám a peču dalších 10-15 minut.
-
Dip - kopr si najemno posekáme, vše společně smícháme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů