Pečená zelenina (lilek, cuketa, cibule)
Zdravá chutná příloha.
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
lilek | 300 g |
cuketa | 500 g |
cibule červená | 140 g |
cibule | 220 g |
olivový olej | 66 ml |
česnek | 5 stroužků |
sůl | 10 g |
Postup přípravy
-
Lilek nakrájíme na kolečka půl až centimetr široká, posílíme a necháme chvíli “vypotit”. Z cukety odřízneme konce a zbytek taktéž nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na klínky. Všechnu zeleninu včetně stroužků česneku promícháme, posypeme kořením dle chuti, pokapeme olejem a dáme péct do trouby na plech pod alobal (cca. 180 stupňů) na 40 minut. V půlce pečení alobal sundáme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů