- 30m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Zelenina | |
---|---|
200 g |
200 g |
150 g |
150 g |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
2 snítky |
2 snítky |
2 snítky |
2 snítky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na dno pekáče nalijeme cca 1 cm vody. Zeleninu, brambory a cibuli nakrájíme na kousky, dáme na pekáč, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a promícháme. Pekáč musí být tak velký, aby zelenina byla v jedné vrstvě. Jinak by se neopekla.
-
Pečeme v troubě na nejvyšší stupeň asi 20 minut, podle velkosti kousků zeleniny.
Makronutrienty
84%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 188 kJ | 306 kJ |
Kalorická hodnota | 45 kcal | 73,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,98 g
2,08 g |
16,2 g
3,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,998 SVJ | 1,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,256 g
0,031 g |
0,415 g
0,05 g |
Bílkoviny | 1,67 g | 2,71 g |
Sůl | 0,796 g | 1,29 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů