Žádná dieta, ale jednou za čas velká pochoutka.
- 2h
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
raději jen vepřová 400 g |
400 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
5 g |
5 g |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Zázvor a česnek nastrouháme, přidáme med, chilli omáčku, sójovou omáčku a rybí omáčku. Není nutné přidávat sůl. Vše smícháme.
-
Marinádou potřeme žebra. Misku se žebry přikryjeme fólií, aby neosychala a necháme nejméně přes noc v chladu marinovat.
-
Žebra i s marinádou přemístíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody, zakryjeme poklicí a pečeme v troubě zhruba na 200 stupňů. Během pečení žebra několikrát poléváme marinádou.
-
Servírujeme s chlebem a salátem. Hodí se např. salát s velkým podílem polníčku, mangoldu nebo rukoly.
Makronutrienty
96%
4%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 214 kJ | 1 059 kJ |
Kalorická hodnota | 51,2 kcal | 253 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,2 g
2,73 g |
60,5 g
13,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,22 SVJ | 6,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,07 g
0,008 g |
0,346 g
0,038 g |
Bílkoviny | 0,485 g | 2,4 g |
Sůl | 0,599 g | 2,96 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů