Pečená vejce se slaninou a šunkou s restovaným špenátem a syrovou zeleninou
Tento oběd vznikl jako lehká čistka ledničky, ale chutnal až překvapivě dobře.
- 40m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí velké, l | 3 kusy |
šunka vepřová, kvalitní | 25 g |
slanina | 25 g |
sůl | 3 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
máslo | 2 lžíce |
cibule | 0,25 kusu |
česnek | 1 stroužek |
sůl | 4 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
mražený špenát listový, řezaný | 150 g |
řeřicha | 0,5 hrsti |
polníček | 2 hrsti |
ředkvičky | 4 kusy |
Postup přípravy
-
Do malé zapékací mističky vložte na kostičky pokrájenou slaninu a šunku, vyklepněte vejce, osolte a opepřete. Upečte v troubě rozpálené na 200 °C do požadované konzistence vajec (já na ně pozapomněla, tak byla natvrdo).
-
Na másle dosklovita osmahněte nadrobno pokrajenou oloupanou cibuli, přidejte mražené kousky špenátu, sůl, pepř a vyrestujte tekutinu, kterou špenát pustí. Nakonec vmíchejte prolisovaný česnek a ještě krátce prohřejte.
-
Pečená vejce se slaninou a šunkou podávejte teplá - posypaná řeřichou a doplněná restovaným špenátem a salátem z polníčku a na kolečka nakrájených ředkviček.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů