Pečená vejce se slaninou a šunkou s restovaným špenátem a syrovou zeleninou

Kateřina Gallinová

Tento oběd vznikl jako lehká čistka ledničky, ale chutnal až překvapivě dobře.

Pečená vejce se slaninou a šunkou s restovaným špenátem a syrovou zeleninou

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vejce slepičí velké, l 3 kusy
šunka vepřová, kvalitní 25 g
slanina 25 g
sůl 3 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
máslo 2 lžíce
cibule 0,25 kusu
česnek 1 stroužek
sůl 4 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
mražený špenát listový, řezaný 150 g
řeřicha 0,5 hrsti
polníček 2 hrsti
ředkvičky 4 kusy

Postup přípravy

  1. Do malé zapékací mističky vložte na kostičky pokrájenou slaninu a šunku, vyklepněte vejce, osolte a opepřete. Upečte v troubě rozpálené na 200 °C do požadované konzistence vajec (já na ně pozapomněla, tak byla natvrdo).

  2. Na másle dosklovita osmahněte nadrobno pokrajenou oloupanou cibuli, přidejte mražené kousky špenátu, sůl, pepř a vyrestujte tekutinu, kterou špenát pustí. Nakonec vmíchejte prolisovaný česnek a ještě krátce prohřejte.

  3. Pečená vejce se slaninou a šunkou podávejte teplá - posypaná řeřichou a doplněná restovaným špenátem a salátem z polníčku a na kolečka nakrájených ředkviček.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů