Pečená vejce se slaninou a šunkou s restovaným špenátem a syrovou zeleninou

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Pečená vejce se slaninou a šunkou s restovaným špenátem a syrovou zeleninou

Tento oběd vznikl jako lehká čistka ledničky, ale chutnal až překvapivě dobře.

Postup přípravy

  1. Do malé zapékací mističky vložte na kostičky pokrájenou slaninu a šunku, vyklepněte vejce, osolte a opepřete. Upečte v troubě rozpálené na 200 °C do požadované konzistence vajec (já na ně pozapomněla, tak byla natvrdo).

  2. Na másle dosklovita osmahněte nadrobno pokrajenou oloupanou cibuli, přidejte mražené kousky špenátu, sůl, pepř a vyrestujte tekutinu, kterou špenát pustí. Nakonec vmíchejte prolisovaný česnek a ještě krátce prohřejte.

  3. Pečená vejce se slaninou a šunkou podávejte teplá - posypaná řeřichou a doplněná restovaným špenátem a salátem z polníčku a na kolečka nakrájených ředkviček.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte