Tato nízkosacharidová alternativa klasických špaget vám jistě zachutná, pokud máte rádi dýni. Špagetová dýně opravdu po upečení svou strukturou připomíná špagety a chuť může mít pokaždé jinou, podle toho, jaké zvolíte koření.
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Dýně | |
---|---|
prostě jeden kus 1 kg |
1 kg |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Náplň | |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni nožem rozpůlíme a lžící odstraníme střed se semínky.
Poté ji osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem.. Rozkrojenou stranou obě půlky položíme na pečící papír na plech a vložíme do trouby zahřáté na 180°C a pečeme asi 35-40 minut.
-
Mezi tím si připravíme kuřecí maso na kostky, orestujeme jej na pánvi, spolu se slaninou nakrájenou na kostičky a okořeníme.
-
Po upečení necháme dýni mírně zchladnout, jen pár minut a vidličkou zní jednoduče vyškrabujeme "špagety", přidáme kuřecí směs, ozdobíme parmazánem a řeřichou.
-
Dýni je možné naplnit téměř jakoukoliv masovou směsí včetně mořských plodů. Také ji lze připravit na sladko s ovocem a šlehačkou.
Makronutrienty
35%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 325 kJ | 2 209 kJ |
Kalorická hodnota | 77,6 kcal | 528 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,17 g
2,11 g |
35,2 g
14,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,517 SVJ | 3,52 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,22 g
1,89 g |
28,7 g
12,9 g |
Bílkoviny | 5,39 g | 36,7 g |
Sůl | 0,389 g | 2,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů