Pečená sekaná z hlívy ústřičné
Výborný lowcarb oběd bez masa - jako příloha květáková kaše. Děkujeme Božence Vaculkové za recept :)
- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hlíva ústřičná, čerstvá | 500 g |
cibule | 1 kus |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
vajíčka | 4 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kmín drcený | 1 lžička |
sýr eidam 45%, strouhaný | 200 g |
hořčice dijonská | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
500g jemně nasekané hlívy, 1 osmahnutou cibuli, 4 vejce, sůl, pepř, drcený kmín, 200g strouhaného sýra, 1 lžíce dijonské hořčice. Vše smíchat, dát do formy z vymazaným pečícím papírem, péct na 180st 40-45 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů