Pečená rajčata naložená v oleji
Jak zpracovat úrodu rajčat? Jak opříloha k masu, do pomazánek nebo jen na LC pečivo s máslem.
- 25m
- 5 porcí
- jednoduché
- Chuťovky a kanapky
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Paleo
- Párty
- Pečení
- Pomazánky
- Primal
- Předkrmy
- Rostlinný původ
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčata | 10 kusů |
sůl | 1 lžička |
tymián sušený | 1 lžička |
česnek stroužky | 4 kusy |
olivový olej z pokrutin | 500 ml |
Postup přípravy
-
Rajčata nakrájet na půlky nebo čtvrtky a vyskládat na plech řezem nahoru.
-
Posolit, posypat tymiánem a rozetřeným česnekem. Pokapat olivovým olejem. Pečeme na 180 °C cca 15 - 20 min, dle množství.
-
Přendáme do čisté sklenice a zalejeme olivovým olejem. Uchováváme v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů