Jak zpracovat úrodu rajčat?
Jak opříloha k masu, do pomazánek nebo jen na LC pečivo s máslem.
- 25m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Rajčata | |
---|---|
10 kusů |
10 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
4 kusy |
4 kusy |
500 ml |
500 ml |
Postup přípravy
-
Rajčata nakrájet na půlky nebo čtvrtky a vyskládat na plech řezem nahoru.
-
Posolit, posypat tymiánem a rozetřeným česnekem. Pokapat olivovým olejem. Pečeme na 180 °C cca 15 - 20 min, dle množství.
-
Přendáme do čisté sklenice a zalejeme olivovým olejem. Uchováváme v lednici.
Makronutrienty
7%
1%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 521 kJ | 3 838 kJ |
Kalorická hodnota | 364 kcal | 917 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,9 g
1,68 g |
7,3 g
4,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,29 SVJ | 0,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
39,8 g
5,5 g |
100 g
13,9 g |
Bílkoviny | 0,637 g | 1,61 g |
Sůl | 0,55 g | 1,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů