Pečená plněná paprika s pečeným květákem

Romča

Pečená plněná paprika s pečeným květákem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
červená paprika 2 kusy
máslo čerstvé 1 lžíce
cibule sladká, šalotka 1 kus
kuřecí prsa 1 kus
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
vajíčka 2 kusy
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 80 g
květák 300 g
sůl 1 lžička
kořenicí směs kari, jemné 0,5 lžičky
máslo čerstvé 1 lžička

Postup přípravy

  1. Na másle zpěníme šalotku, přidáme nadrobno nakrájené maso, osolíme, opepříme , orestujeme, zalijeme vejci, promícháme. Papriky podélně nakrojíme, zbavíme semínek a uvnitř osolíme a naplníme směsí. Posypeme balkánským sýrem a vložíme do pekáčku.

  2. Růžičky květáku osolíme, posypeme kari kořením a přidáme do pekáčku k paprikám. Ještě přidáme kousek másla a vložíme do vyhřáté trouby na 180 st. asi na 25 - 30 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů