
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Papriky | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
2 kusy |
2 kusy |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 80 g |
80 g |
Květák | |
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na másle zpěníme šalotku, přidáme nadrobno nakrájené maso, osolíme, opepříme , orestujeme, zalijeme vejci, promícháme.
Papriky podélně nakrojíme, zbavíme semínek a uvnitř osolíme
a naplníme směsí. Posypeme balkánským sýrem a vložíme do pekáčku.
-
Růžičky květáku osolíme, posypeme kari kořením a přidáme do pekáčku k paprikám. Ještě přidáme kousek másla a vložíme do vyhřáté trouby na 180 st. asi na 25 - 30 minut.
Makronutrienty
19%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 359 kJ | 1 900 kJ |
Kalorická hodnota | 85,7 kcal | 454 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,13 g
0,875 g |
16,6 g
4,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,313 SVJ | 1,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,41 g
2,21 g |
23,4 g
11,7 g |
Bílkoviny | 8,69 g | 46 g |
Sůl | 1,02 g | 5,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů