Pečená mrkev

Jídelní plán

Jedna z nejlepších příloh ke grilovanému masu. Vynikající pečená, glazovaná mrkev.

Pečená mrkev

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
mrkev karotka, svazek s listy 900 g
máslo čerstvé 60 g
koriandr mletý 1 lžička
pomeranč 1 kus
citrón 1 kus
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Odstřihněte zelené části mrkve, tak aby na mrkvích zbyly cca 3 cm natě. Karotky omyjte a očistěte kartáčkem. V pekáči rozpusťte máslo, přidejte šťávu z pomeranče a citronu, sůl, koriandr a zhruba 1 dl vody. Můžete i lžičku sojové omáčky. Promíchejte.

  2. Do pekáče vložte karotky, zakryjte poklicí a duste cca 15minut. Potom poklici sejměte, nechte přebytečnou tekutinu odpařit až na tuk. Nyní nastává rychlá část. Mrkev je třeba stále míchat a cca 5 minut opékat než zkaramelizuje.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů