Pečená mrkev
Jedna z nejlepších příloh ke grilovanému masu. Vynikající pečená, glazovaná mrkev.
- 35m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mrkev karotka, svazek s listy | 900 g |
máslo čerstvé | 60 g |
koriandr mletý | 1 lžička |
pomeranč | 1 kus |
citrón | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Odstřihněte zelené části mrkve, tak aby na mrkvích zbyly cca 3 cm natě. Karotky omyjte a očistěte kartáčkem. V pekáči rozpusťte máslo, přidejte šťávu z pomeranče a citronu, sůl, koriandr a zhruba 1 dl vody. Můžete i lžičku sojové omáčky. Promíchejte.
-
Do pekáče vložte karotky, zakryjte poklicí a duste cca 15minut. Potom poklici sejměte, nechte přebytečnou tekutinu odpařit až na tuk. Nyní nastává rychlá část. Mrkev je třeba stále míchat a cca 5 minut opékat než zkaramelizuje.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů