Jedna z nejlepších příloh ke grilovanému masu. Vynikající pečená, glazovaná mrkev.
- 35m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
tři větší svazky 900 g |
900 g |
60 g |
60 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Odstřihněte zelené části mrkve, tak aby na mrkvích zbyly cca 3 cm natě. Karotky omyjte a očistěte kartáčkem.
V pekáči rozpusťte máslo, přidejte šťávu z pomeranče a citronu, sůl, koriandr a zhruba 1 dl vody. Můžete i lžičku sojové omáčky. Promíchejte.
-
Do pekáče vložte karotky, zakryjte poklicí a duste cca 15minut. Potom poklici sejměte, nechte přebytečnou tekutinu odpařit až na tuk.
Nyní nastává rychlá část. Mrkev je třeba stále míchat a cca 5 minut opékat než zkaramelizuje.
Makronutrienty
57%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 279 kJ | 795 kJ |
Kalorická hodnota | 66,7 kcal | 190 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,46 g
2,35 g |
21,2 g
6,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,746 SVJ | 2,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,54 g
2,66 g |
12,9 g
7,58 g |
Bílkoviny | 1,02 g | 2,9 g |
Sůl | 0,687 g | 1,96 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů