Pečená máslová dýně na rozmarýnu s mozzarellou - LC
Je to úžasný recept na nízkosacharidový oběd či večeři! Děkujeme Kačce Kolníkové za skvělý tip na low carb jídlo:)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně máslová | 0,5 kusu |
olivový olej | 30 ml |
rozmarýn | 3 snítky |
česnek stroužky | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni si položíme vydlabanou částí na prkénko a ostrým nožem krájíme tenké plátky - nedokrajujeme až do konce, aby nám dýně držela pěkně pohromadě.
-
Dáme do vymazaného pekáčku, potřeme směsí oleje a koření a do zářezů dáme čerstvý rozmarýn. Pečeme doměkka, stále potíráme směsí.
-
Vypneme troubu, vyndáme a do zářezů vložíme tenké plátky mozzarelly. Vložíme do trouby a necháme ještě rozpustit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů