PEČENÁ MÁSLOVÁ DÝNĚ - LC
Krásné lowcarb jídlo od Věry Husákové, děkujeme :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně máslová | 1 kus |
tvaroh měkký tučný | 2 lžíce |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
petrželka, petrželová nať | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
cibule | 0,5 kusu |
česnek stroužky | 1 kus |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) | 100 g |
hrášek mražený | 40 g |
sýr eidam 45%, strouhaný | 2 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Dýni,oloupu, podélně překrojím a vyberu semínka, dám do pekáčku řeznou plochou dolů, přiklopím a peču na 180°C cca 45 minut. Nechám trochu vychladnout a opatrně vydlabu dužninu.
-
Na másle osmažím cibuli s česnekem, přidám pokrájenou šunku, krátce orestuji, vložím hrášek, osolím a opepřím, přidám k dužnině a promíchám. V misce si smíchám tvaroh se zakysankou, přidám petrželku, osolím, opepřím a rozdělím do dýně, na to dám směs se šunkou, posypu sýrem a peču 15 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů