
Velmi oblíbené, jednoduché a chutné jídlo s nízkosacharidovou přílohou. :)
- 1h:30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Kuře | |
---|---|
kuřecí paličky - spodní stehna 2 celá stehna 700 g |
700 g |
4 kusy 440 g |
440 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
6 lžiček |
6 lžiček |
Příloha | |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
na posypání mrkve na talíři 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Kuřecí stehna a křidýlka osolíme a okořeníme. Poklademe je na plech, poklademe kousky másla, lehce podlijeme vodou a v troubě upečeme doměkka. V případě potřeby doléváme na plech vodu.
Já maso seshora nepolévám, tak se opeče kůže krásně dokřupava.
-
Brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do hrnce na pařák, lehce osolíme, podlijeme vodou a necháme povařit na páře, aby byla brokolice tzv. na skus.
-
Mrkev očistíme a nakrájíme podélně na plátky, ne moc silné. Na pánvi přivedeme k varu menší množství vody. Přidáme máslo, nakrájenou mrkev a trochu osolíme. Mrkev necháme na mírném ohni koupat se v máslové lázni, dokud se voda nevypaří a mrkev krásně nezměkne. Je pak obalená tím máslem a krásně se leskne.
Makronutrienty
7%
55%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 641 kJ | 4 910 kJ |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 1 173 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,91 g
0,603 g |
14,6 g
4,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,191 SVJ | 1,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,81 g
3,19 g |
75,2 g
24,4 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 109 g |
Sůl | 0,625 g | 4,79 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů