Pečená krkovička vo vlastnej šťave
Vhodné lowcarb jedlo do práce, na výlety alebo rýchlu večeru. Trvanlivosť 6 mesiacov.
- 6h
- 8 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Pomazánky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti | 2,5 kg |
cibule | 100 g |
česnek | 120 g |
sůl | 65 g |
voda | 500 ml |
Postup přípravy
-
2,5 kg krkovice (môžete použiť bravčové pliecko, stehno) , 150 g bravčovej kože, 100g rasce, 120g cesnaku, 65g soli, 500ml vody. Mäsko nakrájam na hrubšie kocky, na dno veľkého pekáča poukladám kože, mäsko ktoré posolím, pridám rascu, cesnak som len prekrojila napoly a zalejem vodou, zakryjem a pečiem pri 180° cca 2 hodiny.
-
Občas premiešam, keď je mäsko upečenè ešte za horùca plním do pripravených pohárov, na dno pohára dám kožu, mäsko, ktoré utlačim a opäť kožu, zalejem šťavou tesne pod okraj, zavičkujem a dám ešte do rùry zavariť 150° na 2 hodinky (použila som hlboký plech, vložila poháre a vliala vodu) po 2 hodinách, opatrne poháre vyberiem a obrátim hore dnom.
-
Nechám tak 2 hodinky odpočìvať, potom ich otočím a nechám voľne stuhnùť. Skladujem v pivnici alebo v chladničke.Z uvedenèho množstva mi vyšlo 8 pohárov 0,3l
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů