Pečená krkovička s hermelinovým šalátom

MIMA

Výborný a vydatný oběd :)

Pečená krkovička s hermelinovým šalátom

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová krkovice bez kosti 300 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 2 špetky
kmín drcený 1 g
olivový olej z pokrutin 3 lžíce
česnek stroužky 5 kusů
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 2 kusy
cibule červená 1 kus
paprika kapie sterilovaná 1 kus
nakládané papričky, feferony 10 g
vajíčka 2 kusy
zakysaná smetana 3 lžíce
majonéza 2 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Krkovičku si nakrájam, posolím, okorením, pridám rascu 3 pl oleja a nechám odpočívať v pekáčiku cez noc, potom už len pridám vodu 100ml a pomaly na 160° pečiem prikrytè 50 minùt, mäsko potom otočim pridám 200°odokryjem, postrúham 5 strúčikov cesnaku a dopekám tak ešte 10 minut.

  2. Recept na výborný hermelínový šalat ➡️ 2 hermelíny si nakrájam na kocky, taktiež si nakrájam na kocky červenù cibuľku, zaváranù kápiu, feferònku, pretlačím 2 uvarené vajíčka natvrdo, 3 pl kyslej smotany, 2 pl majonézy, soľ, mleté čierne korenie a 50ml nálevu z kápie.

  3. Premiešam a nechám v chladničke trochu postáť, šalát je naozaj výborný, vhodná ako príloha, alebo len tak s pečivom.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů