Pečená krkovička a krémový Coleslaw - LC
Na dnešní jídlo jsem se hodně těšila. Patří k mým zamilovaným. Coleslaw jsem si připravila už včera, aby se přes noc pěkně zaležel a dnes jsem jen upekla maso.
- 3h
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti | 940 g |
vepřový bůček, bok s kostí | 1,4 kg |
sůl himálajská jemná | 3 lžičky |
pepř černý celý | 1 lžička |
kořenicí směs grilovací koření | 2 lžičky |
česnek | 4 stroužky |
cibule | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Maso jsem položila na plech a velkoryse jsem jej osolila růžovou solí a okořenila mletým černým pepřem a grilovacím kořením bez soli. Prolisovala jsem 4 velké stroužky česneku, které jsem do masa pěkně rukou vetřela. Je fajn se s tím masem trochu pomazlit. Pak jsem si nakrájela nadrobno 2 velké cibule a maso cibulí posypala. Podlila jsem vodou a plech jsem vložila do předehřáté trouby.
-
A teď už nic, jen hlídat, aby se voda nevypekla a maso nepřipálilo. Takže během pečení kontrolovat a podlévat vodou. Občas maso otočit. Pekla jsem 2,5 hodiny.
-
Recept na Coleslaw jsem dávala na JP už dříve, tady je odkaz: https://www.jidelniplan.cz/recepty/kremovy-coleslaw-lc?filtry=kremovy%2Bcoleslaw%3Benergie-na-porci%3A3-9038
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů