Pečená krkovička a krémový Coleslaw - LC

Laduš

Na dnešní jídlo jsem se hodně těšila. Patří k mým zamilovaným. Coleslaw jsem si připravila už včera, aby se přes noc pěkně zaležel a dnes jsem jen upekla maso.

Pečená krkovička a krémový Coleslaw - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřová krkovice bez kosti 940 g
vepřový bůček, bok s kostí 1,4 kg
sůl himálajská jemná 3 lžičky
pepř černý celý 1 lžička
kořenicí směs grilovací koření 2 lžičky
česnek 4 stroužky
cibule 2 kusy

Postup přípravy

  1. Maso jsem položila na plech a velkoryse jsem jej osolila růžovou solí a okořenila mletým černým pepřem a grilovacím kořením bez soli. Prolisovala jsem 4 velké stroužky česneku, které jsem do masa pěkně rukou vetřela. Je fajn se s tím masem trochu pomazlit. Pak jsem si nakrájela nadrobno 2 velké cibule a maso cibulí posypala. Podlila jsem vodou a plech jsem vložila do předehřáté trouby.

  2. A teď už nic, jen hlídat, aby se voda nevypekla a maso nepřipálilo. Takže během pečení kontrolovat a podlévat vodou. Občas maso otočit. Pekla jsem 2,5 hodiny.

  3. Recept na Coleslaw jsem dávala na JP už dříve, tady je odkaz: https://www.jidelniplan.cz/recepty/kremovy-coleslaw-lc?filtry=kremovy%2Bcoleslaw%3Benergie-na-porci%3A3-9038

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů