Pečená králičí stehýnka na tymiánu se salátem Coleslaw

Oli

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Pečená králičí stehýnka na tymiánu se salátem Coleslaw

Pravý salát Coleslaw to asi není, ale je výborný, rychlý a dostupný.

Postup přípravy

  1. Do pekáčku dáme olej, na něj naklrájenou cibuli a česnek.

    Králičí stehýnka si omyjeme, posolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme snítky tymiánu a rozmarýnu. Přidáme i kousek uzeného bůčku - jednak trochu omastí suché králičí maso, druhak to chlapům chutná :).

  2. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a dáme péct na hodinu/220 °C.

    Po hodině odkryjeme, podlijeme pivem a za občasného polévání maso dopečeme dozlatova a doměkka (asi 50 mimut).

    Podlijeme trochou vody, přiklopíme a dáme péct na hodinu/220 °C.
Po hodině odkryjeme, podlijeme pivem a za občasného polévání maso dopečeme dozlatova a doměkka (asi 50 mimut).
  3. Servírujeme stehýnko, plátek uzeného, salát a přílohu - knedlíky, brambory, chleba...co chcete a můžete (nebo taky nic :) ).

  4. Salát: nahrubo nastrouháme půl hlávky zelí, dvě mrkve, kousek celeru.

    Cibuli najemno, papriku na proužky.

    Vše rukou pořádně pomačkáme a zakápneme olejem, okořeníme. Necháme asi hodinku odležet.

  5. Potom slijeme případnou vodu, přidáme majonézu s hořčicí, dochutíme, promícháme a můžeme podávat.

    Nedoporučuji "odlehčovat" salát zakysankou a už vůbec ne jogurtem, ta chuť bude úplně jiná a ne lepší. To si raději odpusťme přílohu, ne? :)

    Potom slijeme případnou vodu, přidáme majonézu s hořčicí, dochutíme, promícháme a můžeme podávat.
Nedoporučuji "odlehčovat" salát zakysankou a už vůbec ne jogurtem, ta chuť bude úplně jiná a ne lepší. To si raději odpusťme přílohu, ne? :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte