- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Ještě | |
dlouhozrnná rýže pololoupaná Lagris uvařená 300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli na drobno a mrkev na tenké proužky. Společně vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev a na sucho restujeme až se směs mírně zabarví.
-
Pekáček potřeme olejem, aby se směs nepřipalovala. Do pekáčku navrstvíme rýži.
Papriku a pórek nakrájíme na proužky.
-
Do směsi na pánvi přidáme kari koření a sůl, papriku a pórek. Dobře promícháme.
Směs přidáme k rýži, promícháme a pečeme v troubě na nejvyšší teplotu zhruba 10 minut, aby se povrch pokrmu zabarvil.
Makronutrienty
69%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 661 kJ | 3 477 kJ |
Kalorická hodnota | 158 kcal | 831 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,1 g
1,09 g |
132 g
5,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,51 SVJ | 13,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,91 g
11,3 g |
15,3 g
59,6 g |
Bílkoviny | 8,23 g | 43,3 g |
Sůl | 0,676 g | 3,56 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů