Pečená kachna se zelím na anglické slanině
Kachna je klasika, zelí takto úplně postačí jako příloha, knedlíků netřeba...
- 3h
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Posvícení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kmín celý | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
kachní stehna, čtvrtky zadní | 2 kusy |
kysané bílé zelí | 400 g |
cibule | 1 kus |
slanina anglická | 100 g |
Postup přípravy
-
Stehna si osolíme, okmínujeme a pečeme klasicky.Odebíráme vypečené sádlo, příp. podlijeme vodou.Upečeme dozlatova.
-
Mezitím si na odebraném sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a dozlatova orestujeme.Pokrájené zelí přidáme, společně podusíme a hotovo.
-
Servírujeme bez knedlíků, i tak to bude velmi syté a slavnostní.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů