Pečená kachna se zelím na anglické slanině

Jídelní plán

Kachna je klasika, zelí takto úplně postačí jako příloha, knedlíků netřeba...

Pečená kachna se zelím na anglické slanině

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kmín celý 1 lžička
sůl 1 lžička
kachní stehna, čtvrtky zadní 2 kusy
kysané bílé zelí 400 g
cibule 1 kus
slanina anglická 100 g

Postup přípravy

  1. Stehna si osolíme, okmínujeme a pečeme klasicky.Odebíráme vypečené sádlo, příp. podlijeme vodou.Upečeme dozlatova.

  2. Mezitím si na odebraném sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a dozlatova orestujeme.Pokrájené zelí přidáme, společně podusíme a hotovo.

  3. Servírujeme bez knedlíků, i tak to bude velmi syté a slavnostní.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů