Pečená husa na kmíně se zelím
Husa a zase Husa - pomalu pečená, jen sůl a kmín, bílé zelí zahuštěné bramborem a hruškou, červené zelí zahuštěné jablkem a přidány sušené třešně . Knedlík kynutý i bramborový.
- 4h:15m
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
husa | 4 000 g |
kmín celý | 2 lžíce |
sůl | 4 lžičky |
kysané bílé zelí | 1 000 g |
hruška | 1 kus |
cibule | 1 kus |
kmín celý | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
kysané červené zelí | 1 000 g |
brambory konzumní pozdní | 1 kus |
cibule | 1 kus |
kmín celý | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
třešně sušené | 80 g |
Postup přípravy
-
Husu jsem solila a pokmínovala, dala zavřené péct na 100 st. do trouby . Pekla jsem ji asi 5 h, po 5 hod odkryla a troubu zesílila na 150-180°C a dopekla kůrku.
-
Na výpeku z husy jsem si orestovala cibuli a polovinu přidala do každého zelí. Bílé zelí - 2 sklenice jsem slila a pokrájela. Přidala na opečenou cibuli a nastrouhala jsem tam 2 středně velké hrušky. Přidala 4 lžíce výpeku. Dusit do měkka, přidat sůl a kmín dle chuti. Červené zelí - 2 sklenice jsem slila, pokrájela a přidala jsem opečenou cibuli. Do zelí jsem nastrouhala syrovou na jemno nastrouhanou bramboru, přidala 4 lžíce sádla z výpeku a balení sušených třešní. Dusit do měkka, přidat sůl a kmín dle chuti.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů