PEČENÁ HLÍVA ÚSTŘIČNÁ
Hlíva ústřičná je vynikající léčivá houba a u nás v rodině velmi oblíbená. Mrkněte na více mých receptů ➡️https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 45m
- 2 porce
- jednoduché
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Předkrmy
- Rostlinný původ
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hlíva ústřičná, čerstvá | 400 g |
libeček | 2 lžíce |
sůl | 2 špetky |
kořenicí směs grilovací koření | 1 lžička |
česnek stroužky | 3 kusy |
olivový olej | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
Olivový olej smícháme s kořením, prolisovaným česnekem a libečkem a celou směs promícháme s hlívou ➡️ necháme 20 minut odležet. Poté pečeme v troubě na 180° do zlatava (asi tak 25 minut).
-
Spolu s hlívou jsem pekla i srdíčka hlávkového salátu, které jsem rozkrojila napůl a pokapala olivovým olejem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů