Pečená dýně Hokaido, balkánský sýr a volská oka
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 250 g |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
máslo čerstvé | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ | 50 g |
vajíčka | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Dýni nakrájíme na kostičky i se slupkou. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osolíme, opepříme, promícháme a dáme do zapékací misky. Ještě vložíme lžičku másla a zapečeme.
-
Hotovou dýni posypeme rozdrobeným balkánským sýrem a již nepečeme. Podáváme s volskými oky a čerstvou zeleninou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů