Pečená cuketa
Jednoduchá a rychlá LC příloha k masu. A pokud nejíte nízkosacharidově klidně si tuto přílohu můžete udělat také, chutná výborně.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 180 g |
olivový olej | 0,5 lžíce |
kořenicí směs italské koření | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Omytou cuketu nakrájejte na kolečka o síle 0,5 - max. 1cm. Kolečka nakrájejte nejlépe na stejnou sílu, aby se cuketa pekla rovnoměrně. Nakrájená kolečka nasypte do mísy, zalijte trochou oleje, ochuťte solí, pepřem a bylinkami. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte na 200st. cca 10min.
-
Na okořenění cukety lze použít různá další koření - tymián, oregáno, černek, apod. - dle vaší chuti a fantazie.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů