PAŽITKOVÉ KRÉMOVÉ RIZOTO se SLANINOU a SUŠENÝMI RAJČATY
Rychlovka - zdravé lowcarb jídlo, které milují i děti. Děkujeme za krásný recept Lucce Valchové :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 400 g |
slanina | 125 g |
rajčata sušená | 100 g |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
pažitka nať čerstvá | 20 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 50 g |
smetana na vaření | 100 g |
kokosový olej | 3 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Paralelně si ve větší pánvi připravíme rýží a v menší pánvi zbylé suroviny a pak vše spojíme.
-
Rozehřejeme pánve a do větší pánve dáme 2 PL koko oleje a do menší pánve 1 PL koko oleje. Do větší pánve dáme květákovou rýži, lehce ji osolíme a na mírnějším plameni pozvolna restujeme.
-
Až rýže začne hezky zlátnout, přidáme část pažitky a několik PL smetany, za stálého promíchávání necháme smetanu skoro vstřebat. Postup párkrát zopakujeme, než dosáhneme požadované krémové konzistence.
-
V menší pánvi restujeme cibulku do zesklovatění, poté přidáme slaninu a rajčata, prolisovaný česnek, lehce opepříme a restujeme vše spolu do doby než máme orestovanou slaninu.
-
Na závěr směs s rajčaty vmícháme do krémové rýže, zasypeme parmazánem a finálně poctivě spolu promícháme :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů