PAŽITKOVÉ KRÉMOVÉ RIZOTO se SLANINOU a SUŠENÝMI RAJČATY

Rychlovka - zdravé lowcarb jídlo, které milují i děti. Děkujeme za krásný recept Lucce Valchové :)

PAŽITKOVÉ KRÉMOVÉ RIZOTO se SLANINOU a SUŠENÝMI RAJČATY

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
květák 400 g
slanina 125 g
rajčata sušená 100 g
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
pažitka nať čerstvá 20 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g
smetana na vaření 100 g
kokosový olej 3 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Paralelně si ve větší pánvi připravíme rýží a v menší pánvi zbylé suroviny a pak vše spojíme.

  2. Rozehřejeme pánve a do větší pánve dáme 2 PL koko oleje a do menší pánve 1 PL koko oleje. Do větší pánve dáme květákovou rýži, lehce ji osolíme a na mírnějším plameni pozvolna restujeme.

  3. Až rýže začne hezky zlátnout, přidáme část pažitky a několik PL smetany, za stálého promíchávání necháme smetanu skoro vstřebat. Postup párkrát zopakujeme, než dosáhneme požadované krémové konzistence.

  4. V menší pánvi restujeme cibulku do zesklovatění, poté přidáme slaninu a rajčata, prolisovaný česnek, lehce opepříme a restujeme vše spolu do doby než máme orestovanou slaninu.

  5. Na závěr směs s rajčaty vmícháme do krémové rýže, zasypeme parmazánem a finálně poctivě spolu promícháme :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů