Pavlova dortík - LC
Lehoučký ovocný nízkosacharidový dezert, kterým potěšíte sebe i návštěvu :) Děkujeme Malvíně Hudyové za krásný recept :)
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný bílek | 4 kusy |
sůl | 1 špetka |
xylitol | 3 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžičky |
mascarpone | 500 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 500 ml |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
xylitol, cukr březový | 1 lžička |
jahody | 10 kusů |
borůvky | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Korpusy jsem pekla den předem, aby zatvrdly. Jeden plech byly vzdy dva korpusy. Jeden vetší a jeden menší. A vždy velikosti tvarovat tak, aby se vytvořila pyramida. Takže budeme péct dva plechy.
-
Bílky mírně vyšleháte, přidáte špetku soli a sladidlo.. šlehám 15 až 25 min. Mějte trpělivost. 15 min na menší otáčky, zbylý čas na plno. Nakonec přidám citr.štávu, zamíchám už jen ručně.
-
Troubu předehřeju na 160°° Na pečící papír si šablonou nebo taliřem vyznačím tvar. Jeden vetší jeden menší. Přidám sníh. Doporučuji, aby jste je měli vyšší. Hned jak vložím plech do trouby, stáhnu teplotu na 120. A peču 40 az 50 min. Neotvírat při pečení troubu ani po vypnuti.. nechat uplně vychladnout.. ja vyndala cca po 4h.
-
Opakujete recept i s druhým plechem. Jen tvary budou buď menší nebo větši... tak aby jste vytvořili pyramidu.
-
Druhý den dvoříte dort podle vlastní fantazie. Můžete udělat stejné tvary a jen prokládat krémem a ovocem....
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů