Pavlova dortík - LC

Lehoučký ovocný nízkosacharidový dezert, kterým potěšíte sebe i návštěvu :) Děkujeme Malvíně Hudyové za krásný recept :)

Pavlova dortík - LC

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
vaječný bílek 4 kusy
sůl 1 špetka
xylitol 3 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 2 lžičky
mascarpone 500 g
smetana ke šlehání, šlehačka 500 ml
vanilkový extrakt 1 lžička
xylitol, cukr březový 1 lžička
jahody 10 kusů
borůvky 1 hrst

Postup přípravy

  1. Korpusy jsem pekla den předem, aby zatvrdly. Jeden plech byly vzdy dva korpusy. Jeden vetší a jeden menší. A vždy velikosti tvarovat tak, aby se vytvořila pyramida. Takže budeme péct dva plechy.

  2. Bílky mírně vyšleháte, přidáte špetku soli a sladidlo.. šlehám 15 až 25 min. Mějte trpělivost. 15 min na menší otáčky, zbylý čas na plno. Nakonec přidám citr.štávu, zamíchám už jen ručně.

  3. Troubu předehřeju na 160°° Na pečící papír si šablonou nebo taliřem vyznačím tvar. Jeden vetší jeden menší. Přidám sníh. Doporučuji, aby jste je měli vyšší. Hned jak vložím plech do trouby, stáhnu teplotu na 120. A peču 40 az 50 min. Neotvírat při pečení troubu ani po vypnuti.. nechat uplně vychladnout.. ja vyndala cca po 4h.

  4. Opakujete recept i s druhým plechem. Jen tvary budou buď menší nebo větši... tak aby jste vytvořili pyramidu.

  5. Druhý den dvoříte dort podle vlastní fantazie. Můžete udělat stejné tvary a jen prokládat krémem a ovocem....

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů