Pavlova dortík - LC

Pavlova dortík - LC

Lehoučký ovocný nízkosacharidový dezert, kterým potěšíte sebe i návštěvu :)

Děkujeme Malvíně Hudyové za krásný recept :)

Postup přípravy

  1. Korpusy jsem pekla den předem, aby zatvrdly. Jeden plech byly vzdy dva korpusy. Jeden vetší a jeden menší. A vždy velikosti tvarovat tak, aby se vytvořila pyramida. Takže budeme péct dva plechy.

  2. Bílky mírně vyšleháte, přidáte špetku soli a sladidlo.. šlehám 15 až 25 min. Mějte trpělivost. 15 min na menší otáčky, zbylý čas na plno.

    Nakonec přidám citr.štávu, zamíchám už jen ručně.

  3. Troubu předehřeju na 160°°

    Na pečící papír si šablonou nebo taliřem vyznačím tvar. Jeden vetší jeden menší. Přidám sníh. Doporučuji, aby jste je měli vyšší.

    Hned jak vložím plech do trouby, stáhnu teplotu na 120. A peču 40 az 50 min. Neotvírat při pečení troubu ani po vypnuti.. nechat uplně vychladnout.. ja vyndala cca po 4h.

  4. Opakujete recept i s druhým plechem. Jen tvary budou buď menší nebo větši... tak aby jste vytvořili pyramidu.

  5. Druhý den dvoříte dort podle vlastní fantazie. Můžete udělat stejné tvary a jen prokládat krémem a ovocem....

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte