Patizon obalený v hraška těstíčku, s bramborovou kaší, mandlovým mlékem a Ghí
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Tento recept je strašně rychlý, vděčný a jednoduchý.
Hodí se nejen jako skvělý oběd, ale i svačinka do tlapky. Nám takto připravený strašně chutná, jedná se o zdravou, výživnou a rovněž bezlepkovou alternativu.
- 40m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Patizon | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
100 g |
100 g |
100 ml |
100 ml |
Příloha | |
500 g |
500 g |
mléko mandlové, rostlinný nápoj 200 ml |
200 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Patizon rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hraška těstíčku, které připravíme z vody a hrašky. Těstíčko jsem připravila podle návodu na hrašce: 100g hrašky smícháme se 150ml vody, hustota řidší jako je hořčice.
V připraveném těstíčku patizon obalíme. Hraška již sůl obsahuje, tak zvažte, zda je či není třeba patizon před obalením osolit.
Obalený patizon opečeme z obou stran na Ghí.
Makronutrienty
55%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 430 kJ | 2 826 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 675 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,4 g
1,37 g |
68,6 g
9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,04 SVJ | 6,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,41 g
3,9 g |
42,1 g
25,6 g |
Bílkoviny | 2,14 g | 14,1 g |
Sůl | 0,939 g | 6,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů