Paštika na mandlovém toastu

Lenny73

Výborné lowcarb pohoštění, svačina či jídlo na cesty. Další recepty můžete sledovat i na mém IG : https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=

Paštika na mandlovém toastu

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
játra kuřecí 600 g
máslo čerstvé 125 g
smetana ke šlehání, šlehačka 125 g
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 2 špetky
mandle 1 hrst
vajíčka 1 kus
mléko polotučné 1,5% tuku 3 lžíce
mandlová mouka 5 lžic
slunečnicová semínka 1 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Lžíci másla dáme do pánve a zbytek pomalu rozpoustíme v rendlíku. Do pánve přidáme cibuli, česnek a restujeme dozlatova. Poté dáme očištěná a nakrájená játra a bylinky, zprudka orestujeme (aby játra vevnitř zůstala růžová). Játra dáme do mixéru, nalijeme máslo (trochu si schováme na zalití vršku paštiky) a smetanu. Ochutíme solí, pepřem a rozmixujeme dohladka.

  2. Pak přisypeme nasekané mandle, případně ještě dochutíme solí a pepřem. Předáme do sklenice a zavíčkujeme máslem, necháme vychladnout a dáme do lednice.

  3. Toust: Vše si smícháme v plastové misce a dáme na 3 a půl minuty do mikrovlnky. Poté ještě opečeme do křupava (já v HF Klarstein VitAir na 230 stupňů 3 minuty z jedné a pak i z druhé strany).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů