Paštika na mandlovém toastu
Výborné lowcarb pohoštění, svačina či jídlo na cesty. Další recepty můžete sledovat i na mém IG : https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Jedlé dárky
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Mixér
- Orestování
- Outdoor a trek
- Pečení
- Pomazánky
- Předkrmy
- Svačiny a přesnídávky
- Velikonoce
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
játra kuřecí | 600 g |
máslo čerstvé | 125 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 125 g |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
mandle | 1 hrst |
vajíčka | 1 kus |
mléko polotučné 1,5% tuku | 3 lžíce |
mandlová mouka | 5 lžic |
slunečnicová semínka | 1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Lžíci másla dáme do pánve a zbytek pomalu rozpoustíme v rendlíku. Do pánve přidáme cibuli, česnek a restujeme dozlatova. Poté dáme očištěná a nakrájená játra a bylinky, zprudka orestujeme (aby játra vevnitř zůstala růžová). Játra dáme do mixéru, nalijeme máslo (trochu si schováme na zalití vršku paštiky) a smetanu. Ochutíme solí, pepřem a rozmixujeme dohladka.
-
Pak přisypeme nasekané mandle, případně ještě dochutíme solí a pepřem. Předáme do sklenice a zavíčkujeme máslem, necháme vychladnout a dáme do lednice.
-
Toust: Vše si smícháme v plastové misce a dáme na 3 a půl minuty do mikrovlnky. Poté ještě opečeme do křupava (já v HF Klarstein VitAir na 230 stupňů 3 minuty z jedné a pak i z druhé strany).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů