Zapečeny lilek po italsku
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
5 stroužků |
5 stroužků |
2 kusy |
2 kusy |
75 g |
75 g |
1 hrst |
1 hrst |
10 g |
10 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
1. Lilek si nakrájame na tenké plátky, rozložíme, posolíme a odložíme bokom ''vypotit'' na 30 min
2. Nakrájame cibuľu a dáme osmazit na sadlo, pridáme sterilizované rajcata, ak sú v celku len rozmačkame vidličkou
3. pridáme strúžky cesnaku v celku a varíme, až sa nám všetko prevari , vyberieme cesnak a pridáme nasekanú bazalku, už nevaríme. Ak je omáčka príliš kysela pridáme čekankovy sirup
4. Lilek utrieme papierovou uterkou, rozložíme na pečuci papier a dame piecť do mäkka na 15min a 180°C
5. Do zapekacej misky ako prvu vrstvu dame trošku omáčky, potom like, na to mozzarellu nakrájanú na kolieska alebo natrhanu, (bez vody), ďalšia vrstva omáčka a lilek, vrstvime podľa seba posledná vrstva však musí byť omáčka a tu zasypeme parmezánom
6. Pečieme 20min na 180°C, necháme chvíľu odležať a podávame
7. Originál italsky recept samospráva s cesnakovym pečivom
8. Dobrú chuť
Makronutrienty
20%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 633 kJ | 1 194 kJ |
Kalorická hodnota | 151 kcal | 285 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5 g
0,915 g |
9,43 g
1,73 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,5 SVJ | 0,943 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,99 g
6,05 g |
18,9 g
11,4 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 19 g |
Sůl | 0,425 g | 0,801 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů