Pařížský salát (zdravější verze)

Adéla Kábelová

Pařížský salát (zdravější verze)

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
hrášek mražený 40 g
kvašené okurky, kvašáky 30 g
cibule sladká, šalotka 1 kus
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 50 g
hořčice dijonská 1 lžíce
tvaroh měkký polotučný 80 g
čerstvý krémový sýr 40 g

Postup přípravy

  1. Mražený hrášek proliju v ceníku vroucí vodou a nechám okapat. Do misky dám nadrobno nakrájenou šunku, kyselou okurku, cibulku, přidám tvaroh a krémový sýr (já jsem konkrétně použila lučinu skyr), hořčici, sůl, pepř, lžíci láku z okurek a vše dobře promichame. Nakonec ještě vmíchám hrášek a je hotovo. Pokud chceme, můžeme do salátu přidat i třeba trochu majonézy nebo smetany, aby se lépe roztíral - záleží na našich nutričních cílech.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů