Pařížské rohlíčky (low carb)
Můj zdravý recept na vynikající nízkosacharidové (low carb) cukroví je tu. Trochu jsem se bála, jak LC rohlíčky dopadnou, jsou totiž bez mouky a bez cukru (tudíž i keto) - ale nakonec na výbornou. Otestovala jsem je dnes mezi kolegy v práci a nikdo si nestěžoval, že by mu na nich něco vadilo.
- 35m
- 35 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Lchf, low carb
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 35 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandle mleté | 150 g |
máslo | 5 lžic |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
mouka kokosová | 30 g |
vajíčka | 1 kus |
mascarpone | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 50 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 0,5 kusu |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 100 g |
Postup přípravy
-
Mandle, kokosovou mouku, kakao dejte do mísy se změklým máslem a vejcem. Dobře propracujte, jde to dobře vidličkou. Všechny ingredience se musí spojit. Těsto je velmi vláčné a lepivé.
-
Těstem naplňte pečící formičky na rohlíčky po okraj a pořádně přitlačte. Formičky předtím vymažte máslem. Pečte 10-12 minut na 180°C. Potom plech s formičkami vyndejte z trouby a nechte chladnout.
-
Připravte si pařížský low carb krém. Šlehačku vyšlehejte do tuha. Přidejte kelímek mascarpone pokojové teploty a opět prošlehejte. Nakonec přidejte zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Ta nemusí být úplně studená, ale neměla by byt horká. Ideálně vyzkoušet prstem.
-
Krém dejte zdobičkou na rohlíčky. Tvar nechám na vás. Nakonec připravte polevu, do které namočíte vychlazené rohlíčky. Buď to rozpuštěné čokolády přidejte trochu Omegy a dobře rozmíchejte nebo udělějte ganache – pokrájenou čokoládu zalijte horkou smetanou a rozmíchejte dohladka. Rohlíčky do polevy namáčejte stranou s krémem, nechte okapat a dejte ještě na pár minut ztuhnout do lednice.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů