Pařížské rohlíčky – bez lepku, bez mléka

Radka

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Pařížské rohlíčky – bez lepku, bez mléka

Pokračujeme v cukrovíčku, ano perníčky už pečeme, sádláčky též, a na vanilkové rohlíčky se chystáme. Příští týden budu péct ještě jednu věc.... podkladové korpusky pro pařížské rohlíčky. Tak si pojďme připomenout recept je bez lepku a mléka

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na statické teplot na cca 140-150°C, plechy vyložíme pečícím papírem. V misce smícháme mleté ořechy, moučkový cukr, vejce a strouhanku v polotuhé těstíčko. S těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou špičkou nebo stačí sáček s odstřiženým rohem.

  2. Na plechy stříkáme jedním tahem malé rohlíčky o délce cca 4 cm a šířce 1 cm (nabydou a trochu se roztáhnou), stříkáme je tedy v rozestupech. Sušíme jako laskonky cca 15-20 minut do ruzova. Poté plechy vyndáme na mřížku a necháme zchladnout.

  3. Uschováme v plechové dóze, zdobíme 7 až 5 dní před Vánocemi.

  4. Připravíme si krém – všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu, proto je necháme na lince už 3 hodiny před přípravou. Alsan vyšleháme s cukrem do pěny, přišleháme oříškovou pomazánku a přilejeme zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Krém necháme ztuhnout (v lednici tak 2 hodiny) tak, aby šel nabrat silikonovou stěrkou a neztékal. Přesuneme jej do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a na oříškové korpusky stříkáme vlnky krému.

  5. Rohlíčky s krémem necháme opět zchladnout (dobré je strčit na prkénku na chvíli do mrazáku NESMÍME JE NECHAT ALE ZMRZNOUT! Takto vychladlé se dobře (krémem dolů) do mírně teplé čokolády – čokoláda na zmrzlých rohlíčcích krásně rychle zatuhne.

  6. Poleva: směs 300 g rozpuštěné hořké čokolády bez mléka např. Carla hořká nebo Fin Care na vaření + 90 g tuku Omega na polevy, rozpustit ve vyšším kastrůlku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte