Pařížské dortíčky
- 1h
- 10 porcí
- náročné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
cukr krupice | 120 g |
olej řepkový | 50 ml |
polohrubá mouka | 140 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
smetana ke šlehání, šlehačka paříž | 2 kusy |
čokoláda hořká na vaření | 100 g |
máslo | 50 g |
hroznové víno | 100 g |
maliny | 10 kusů |
želatina | 10 g |
Postup přípravy
-
Šlehačem vypracujte vejce s cukrem, tenkým pramínkem do pěny zašlehejte olej a postupně zvolna vmíchejte směs mouky s kypřícím práškem a kakaem.
-
Těsto vylijte na plech vystlaný pečícím papírem a upečte v troubě vyhřáté na 180°C. Nenechte těsto v troubě přesušit. Musí zůstat vláčné.
-
Z vychladlého piškotu vykrojte kolečka, oválky, trojúhelníčky.... Dva vždy potřete marmeládou , třetí díl zůstane suchý. Na spodní natřený díl nastříkejte sáčkem ušlehanou šlehačku, přiklopte prostřední namazaný díl a opět nastříkejte šlehačku. Přiklopte třetím suchým dílem.
-
Vrchní díl polijte čokoládovou polevou a poklaďte drobným ovocem. Připravte želatinu podle návodu na sáčku a štětečkem potřete ovoce, aby neosychalo. Nechte ztuhnout v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů