Pařížské dortíčky

Dagmar Kazdová

Pařížské dortíčky

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
cukr krupice 120 g
olej řepkový 50 ml
polohrubá mouka 140 g
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
smetana ke šlehání, šlehačka paříž 2 kusy
čokoláda hořká na vaření 100 g
máslo 50 g
hroznové víno 100 g
maliny 10 kusů
želatina 10 g

Postup přípravy

  1. Šlehačem vypracujte vejce s cukrem, tenkým pramínkem do pěny zašlehejte olej a postupně zvolna vmíchejte směs mouky s kypřícím práškem a kakaem.

  2. Těsto vylijte na plech vystlaný pečícím papírem a upečte v troubě vyhřáté na 180°C. Nenechte těsto v troubě přesušit. Musí zůstat vláčné.

  3. Z vychladlého piškotu vykrojte kolečka, oválky, trojúhelníčky.... Dva vždy potřete marmeládou , třetí díl zůstane suchý. Na spodní natřený díl nastříkejte sáčkem ušlehanou šlehačku, přiklopte prostřední namazaný díl a opět nastříkejte šlehačku. Přiklopte třetím suchým dílem.

  4. Vrchní díl polijte čokoládovou polevou a poklaďte drobným ovocem. Připravte želatinu podle návodu na sáčku a štětečkem potřete ovoce, aby neosychalo. Nechte ztuhnout v lednici.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů