Pařížské dortíčky

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Pařížské dortíčky

Postup přípravy

  1. Šlehačem vypracujte vejce s cukrem, tenkým pramínkem do pěny zašlehejte olej a postupně zvolna vmíchejte směs mouky s kypřícím práškem a kakaem.

  2. Těsto vylijte na plech vystlaný pečícím papírem a upečte v troubě vyhřáté na 180°C. Nenechte těsto v troubě přesušit. Musí zůstat vláčné.

  3. Z vychladlého piškotu vykrojte kolečka, oválky, trojúhelníčky.... Dva vždy potřete marmeládou , třetí díl zůstane suchý. Na spodní natřený díl nastříkejte sáčkem ušlehanou šlehačku, přiklopte prostřední namazaný díl a opět nastříkejte šlehačku. Přiklopte třetím suchým dílem.

  4. Vrchní díl polijte čokoládovou polevou a poklaďte drobným ovocem.

    Připravte želatinu podle návodu na sáčku a štětečkem potřete ovoce, aby neosychalo.

    Nechte ztuhnout v lednici.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte