- 1h
- 10 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
120 g |
120 g |
50 ml |
50 ml |
140 g |
140 g |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka paříž 2 kusy |
2 kusy |
Poleva | |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
Na ozdobu | |
100 g |
100 g |
10 kusů |
10 kusů |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Šlehačem vypracujte vejce s cukrem, tenkým pramínkem do pěny zašlehejte olej a postupně zvolna vmíchejte směs mouky s kypřícím práškem a kakaem.
-
Těsto vylijte na plech vystlaný pečícím papírem a upečte v troubě vyhřáté na 180°C. Nenechte těsto v troubě přesušit. Musí zůstat vláčné.
-
Z vychladlého piškotu vykrojte kolečka, oválky, trojúhelníčky.... Dva vždy potřete marmeládou , třetí díl zůstane suchý. Na spodní natřený díl nastříkejte sáčkem ušlehanou šlehačku, přiklopte prostřední namazaný díl a opět nastříkejte šlehačku. Přiklopte třetím suchým dílem.
-
Vrchní díl polijte čokoládovou polevou a poklaďte drobným ovocem.
Připravte želatinu podle návodu na sáčku a štětečkem potřete ovoce, aby neosychalo.
Nechte ztuhnout v lednici.
Makronutrienty
46%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 401 kJ | 1 919 kJ |
Kalorická hodnota | 335 kcal | 459 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26 g
13,1 g |
35,6 g
18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,6 SVJ | 3,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,5 g
11,2 g |
33,6 g
15,3 g |
Bílkoviny | 5,41 g | 7,41 g |
Sůl | 0,16 g | 0,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů