Parádní pečená panenka z trouby
Jednoduché, rychlé a dobré. Jako přílohu můžete přidat jakýkoliv salát nebo pečenou zeleninu z plechu s jogurtovým dipem. A parádně si pochutnáte!
- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 600 g |
olivový olej panenský | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vepřovou panenku důkladně očistíme, potřeme ji olejem, osolíme, opepříme a přidat můžeme i trochu čerstvého nebo sušeného rozmarýnu. Na rozpálené pánvi bez oleje ji opečeme zprudka ze všech stran, každou přibližně jednu až dvě minuty, dokud nezezlátne. Poté maso přemístíme do trouby a necháme péct asi 8 minut. Po vyndání z trouby panenku volně přikryjeme alobalem a necháme ji 10 minut odpočívat, aby zůstala šťavnatá. Nakonec ji nakrájíme na plátky a servírujeme. Vždy volíme raději menší panenky z mladšího zvířete, které jsou jemnější. Pokud ale máme větší kousek, pečeme ho o 2 minuty déle. Stejně tak lze prodloužit dobu pečení, pokud upřednostňujeme maso více propečené.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů