Jednoduché, rychlé a dobré. Jako přílohu můžete přidat jakýkoliv salát nebo pečenou zeleninu z plechu s jogurtovým dipem. A parádně si pochutnáte!
- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
600 g |
600 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Vepřovou panenku důkladně očistíme, potřeme ji olejem, osolíme, opepříme a přidat můžeme i trochu čerstvého nebo sušeného rozmarýnu. Na rozpálené pánvi bez oleje ji opečeme zprudka ze všech stran, každou přibližně jednu až dvě minuty, dokud nezezlátne. Poté maso přemístíme do trouby a necháme péct asi 8 minut.
Po vyndání z trouby panenku volně přikryjeme alobalem a necháme ji 10 minut odpočívat, aby zůstala šťavnatá. Nakonec ji nakrájíme na plátky a servírujeme.
Vždy volíme raději menší panenky z mladšího zvířete, které jsou jemnější. Pokud ale máme větší kousek, pečeme ho o 2 minuty déle. Stejně tak lze prodloužit dobu pečení, pokud upřednostňujeme maso více propečené.
Makronutrienty
0%
67%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 702 kJ | 1 082 kJ |
Kalorická hodnota | 168 kcal | 259 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,03 g
0 g |
0,046 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,003 SVJ | 0,005 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,8 g
2,17 g |
15,1 g
3,35 g |
Bílkoviny | 20 g | 30,8 g |
Sůl | 0,604 g | 0,93 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů