Parádní pečená panenka z trouby

Jídelní plán

Parádní pečená panenka z trouby

Jednoduché, rychlé a dobré. Jako přílohu můžete přidat jakýkoliv salát nebo pečenou zeleninu z plechu s jogurtovým dipem. A parádně si pochutnáte!

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejeme na 180 °C.

    Vepřovou panenku důkladně očistíme, potřeme ji olejem, osolíme, opepříme a přidat můžeme i trochu čerstvého nebo sušeného rozmarýnu. Na rozpálené pánvi bez oleje ji opečeme zprudka ze všech stran, každou přibližně jednu až dvě minuty, dokud nezezlátne. Poté maso přemístíme do trouby a necháme péct asi 8 minut.

    Po vyndání z trouby panenku volně přikryjeme alobalem a necháme ji 10 minut odpočívat, aby zůstala šťavnatá. Nakonec ji nakrájíme na plátky a servírujeme.

    Vždy volíme raději menší panenky z mladšího zvířete, které jsou jemnější. Pokud ale máme větší kousek, pečeme ho o 2 minuty déle. Stejně tak lze prodloužit dobu pečení, pokud upřednostňujeme maso více propečené.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte