Dobrota, která se dá jíst jak teplá, tak studená.
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
40 g |
40 g |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Rajčata a papriky očistíme, vydlabeme. Do nich dáme směs uvařeného bulguru (dle návodu na obalu), který jsme smíchali s opraženou šalotkou a česnekem na olivovém oleji, nastrouhanou mrkví, sušenými rajčaty a nastrouhanou mozzarellou, solí a pepřem.
-
Naskládáme do zapékací mísy, do které taky přidáme zbytky vydlabaných rajčat, což nám udělá skvělou šťávu. Vše zakápneme ještě olivovým olejem, dáme kapku vody a zakryté pečeme na mírném ohni 20 minut. Daších 10 minut dopékáme odkryté. Těsně před dopečením můžeme ještě zasypat sýrem, jaký máme rádi.
Makronutrienty
49%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 353 kJ | 1 721 kJ |
Kalorická hodnota | 84,4 kcal | 411 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,17 g
2,43 g |
39,8 g
11,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,817 SVJ | 3,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,66 g
1,69 g |
22,7 g
8,24 g |
Bílkoviny | 3,73 g | 18,2 g |
Sůl | 0,221 g | 1,08 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů