Jednoduchý a výtečný italský dezert, který se vám bude rozplývat na jazyku.
- 15m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Panna cotta | |
---|---|
500 ml |
500 ml |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
Malinový přeliv | |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Do kastrolku jsem dala smetanu, erythritol a dužinu z jednoho vanilkového lusku. (Prázdný lusk jsem pak dala do sklenice s erythritolem, pak z toho vznikne vanilkový erythritol.)
Přivedla jsem k varu, pak odstavila a vmíchala plátky předem namočené želatiny.
Vše jsem promíchala a nalila do mističek. Celkem těch misek jsem měla pět. Dala jsem do lednice přes noc.
Na druhý den jsem přidala na již ztuhlou panna cottu vychladlý malinový rozvar. Ten jsem udělala tak, že jsem rozmrazené maliny smíchala s erythritolem a nechala krátce povařit.
Makronutrienty
34%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 772 kJ | 579 kJ |
Kalorická hodnota | 184 kcal | 138 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,98 g
3,06 g |
7,49 g
2,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,998 SVJ | 0,749 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,2 g
10,4 g |
12,9 g
7,83 g |
Bílkoviny | 2,38 g | 1,78 g |
Sůl | 0,053 g | 0,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů