Panna cotta - LC

Laduš

Jednoduchý a výtečný italský dezert, který se vám bude rozplývat na jazyku.

Panna cotta - LC

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
smetana ke šlehání, šlehačka 500 ml
erythritol, sukrin 50 g
vanilkový lusk 1 kus
želatina plátková 3 kusy
mražené maliny 200 g
erythritol, sukrin 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Do kastrolku jsem dala smetanu, erythritol a dužinu z jednoho vanilkového lusku. (Prázdný lusk jsem pak dala do sklenice s erythritolem, pak z toho vznikne vanilkový erythritol.) Přivedla jsem k varu, pak odstavila a vmíchala plátky předem namočené želatiny. Vše jsem promíchala a nalila do mističek. Celkem těch misek jsem měla pět. Dala jsem do lednice přes noc. Na druhý den jsem přidala na již ztuhlou panna cottu vychladlý malinový rozvar. Ten jsem udělala tak, že jsem rozmrazené maliny smíchala s erythritolem a nechala krátce povařit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů