Panna cotta - LC
Jednoduchý a výtečný italský dezert, který se vám bude rozplývat na jazyku.
- 15m
- 5 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Posvícení
- Primal
- Silvestr
- Slavnostní tabule
- Svačiny a přesnídávky
- Valentýn
- Vánoce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
smetana ke šlehání, šlehačka | 500 ml |
erythritol, sukrin | 50 g |
vanilkový lusk | 1 kus |
želatina plátková | 3 kusy |
mražené maliny | 200 g |
erythritol, sukrin | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Do kastrolku jsem dala smetanu, erythritol a dužinu z jednoho vanilkového lusku. (Prázdný lusk jsem pak dala do sklenice s erythritolem, pak z toho vznikne vanilkový erythritol.) Přivedla jsem k varu, pak odstavila a vmíchala plátky předem namočené želatiny. Vše jsem promíchala a nalila do mističek. Celkem těch misek jsem měla pět. Dala jsem do lednice přes noc. Na druhý den jsem přidala na již ztuhlou panna cottu vychladlý malinový rozvar. Ten jsem udělala tak, že jsem rozmrazené maliny smíchala s erythritolem a nechala krátce povařit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů